• idag
  8 juli
  13°
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  9 juli
  18°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  10 juli
  16°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  11 juli
  17°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   2.2 mm
 • söndag
  12 juli
  18°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm

Tavlor på en utställning

Musik
PUBLICERAD:
Ensemble Makadam består av Malin Wättring, saxofon, Anna Lindal, violin, Elsbeth Bergh, viola, Kristina Lindgård, cello och Sara Sjödahl, piano.
Foto: Pressbild http://makadam.info

På torsdag är det vernissage och konsert på Konstmuseet i Skövde. Ensemble Makadam bjuder på musik under temat Vem äger partituren?/Hackande som metod. Musikerna arbetar med att bryta upp och kommentera komponerade verk med improvisation och fragmentering.

De tar sig an Mussorgskys verk "Tavlor på en utställning" som är en hyllning till konstnären Victor Hartman. Det narrativa förhållningssättet till musiken vill ensemblen problematisera och tänja på begreppen konsert/utställning genom att använda musiken som installation. Fotografen Misha Pedan har valt tio bilder med eller utan relation till Hartmans bilder.

Utställningen pågår till och med den 8 mars.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.