Lunchföredrag i kyrkan för kvinnor

Publicerad:
Britta Hermansson är författare och pastor.

Som ett led i den ekumeniska böneveckan gästar författaren och pastorn Britta Hermansson Missionskyrkan i Töreboda på onsdag. Under ett lunchföredrag talar hon om yttre tryck och inre vila, och om varför ett dåligt lokalsinne kan vara till stor hjälp i livet.

Britta Hermansson är från Västerdalarna och verkar numera som pastor i Equmeniakyrkan i Göteborg. Hon är en efterfrågad föredragshållare och driver den populära samtalspodcasten Brittas vardagsrum, där hon bland annat intervjuar Anna Mannheimer och Martin Schibbye.

Inför valet 2014 och 2018 ledde Britta Hermansson partiledarutfrågningarna på Vårgårda möte, där först missionsförbundet och senare Equmeniakyrkan har utfört partiledarutfrågningar sedan 1968.

Två tillfällen

Det kommer att finnas möjlighet att lyssna till Britta Hermansson i Missionskyrkan vid hela två tillfällen på onsdag den 15 januari. Utöver lunchföredraget, som vänder sig speciellt till kvinnor, håller författaren till kvällen också ett föredrag om bön utifrån sin bok De vi ville bli.

Boken beskrivs som "en gripande berättelse om modet att sträcka sig vidare, hoppas på hoppet och våga tro. Det går att sörja det som inte blev, men också bearbeta det som har hänt och sedan möta det liv som blir."

Artikeltaggar

EqumeniakyrkanMartin SchibbyeMissionskyrkanNöje/KulturTöreboda

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare