• fredag
  2 okt
  16°
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  3 okt
  16°
  • Vind
   7 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  4 okt
  14°
  • Vind
   8 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   3.3 mm
 • måndag
  5 okt
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm

Svar till insändaren "Björnen sover"

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Fredrik Sandberg / TT
Replik

Du skriver att Gullspångs kommun ligger back 21,7 miljoner. Vilka har suttit med i kommunfullmäktige under årens lopp och bär ansvaret? Hur kan kommunledningen tala om att bygga ut söder om Otterbäcken, vägar, vatten, elframdragning, projektering med mera. Vilken kostnad är beräknad här och skall den läggas till 21,7 miljoner kronor i minuskassan? Det är vi skattebetalare som står för kalaset. Många orter har byggt med vattennära lägen, bostäderna har blivit alltför dyra och därmed är de inte heller efterfrågade.

Det är inte på grund av bostadsbrist folk inte flyttar till Gullspång, det är brist på arbetstillfällen. Vilken kommunal utgift har dragit mest pengar de senaste sex åren? Vad kostar kommunens administration? Är det chefer och mellanchefer? Eller är det kommunalrådsposterna som drar pengar? Hur stor bilpark har kommunen?

Kanske en lösning vore att dra in på chefspositionerna, minska lönerna och även politikerarvodena. Kommunens största arbetsgivare är väl Gullspångs kommun? Kanske ansvarigt kommunalråd kan svara.

Skattebetalare

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.