Hoppa till huvudinnehållet

Loneberg uttagen till damlandslaget

Publicerad:
Lockerudfostrade Klara Loneberg är uttagen till damlagets trupp.
Lockerudfostrade Klara Loneberg är uttagen till damlagets trupp. Foto: Peter Gustafsson

Mariestadsbördiga innebandyspelaren Klara Loneberg är uttagen till damlandslagets trupp till Finnkampen. Hon är en av tre debutanter.

I år ger damlandslaget flera nya spelare chansen i Finnkampen i Uppsala 1 februari. En av dem är Mariestadsbördiga Klara Loneberg som numera spelar i Pixbo. Även hennes lagkamrat Moa Andersson och Iksus Sandra Boric Svärd är debutanter i damlandslaget.

– Alla tre spelar med pondus och respektlöshet i sina klubblag. De visar bra fart, intensitet i spelet och är bra i duellspelet, säger förbundskapten Åsa "Kotten" Karlsson i ett pressmeddelande.

Damlandslagets trupp består av 18 spelare varav sex är ny sedan Sverige VM-guldvinst i december.

– Vi har inte så många tillfällen att testa spelare, så det här blir ett bra tillfälle att ge några nya chansen. Vi har en bra mix av debutanter, mindre rutinerade och mer rutinerade, säger förbundskapten Åsa Karlsson.

Den prestigefyllda Finnkampen avgörs i IFU Arena i Uppsala 31 januari-1 februari. Damlandslaget har sin match på lördagen.

Matchen mot Finland blir startskottet för satsningen mot hemma-VM i Uppsala i december 2021.

– Det är spännande att få ett skarpt läge mot Finland direkt efter ett VM. Och det är perfekt att testa lite nytt nu. Framför allt blir det häftigt att spela på hemmaplan, vilket vi inte har gjort sedan 2017, säger Åsa Karlsson.

Artikeltaggar

Åsa "Kotten" KarlssonFinnkampenInnebandyKlara LonebergMariestadPixboUppsala

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.