Hoppa till huvudinnehållet

Rekordstor gospelkör i Töreboda på lördag

Publicerad:
Övning i förra årets gospelkör. Den var inte liten den heller.
Övning i förra årets gospelkör. Den var inte liten den heller. Foto: Malin Bring

En ansenlig gospelkör med drygt 70 sångare framträder i Töreboda kyrka på lördag.

Gospelkören har blivit ett traditionellt inslag i den ekumeniska veckan, som pågår i de olika kyrkorna och samfunden den här veckan. Kören är ett tillfälligt men återvändande projekt, som samlar sångare från olika kyrkor, men också deltagare från Mariestads och Karlsborgs gospelkörer, i åldrar från tretton år och uppåt.

Maria Johnson håller i taktpinnen och kan berätta att repertoaren består av ungefär hälften nytt material och hälften stycken som kören sjungit tidigare.

– Vi kommer att framföra både spirituals och modernare gospel, och nytt för i år är något vi kallart "countrykvarten". Det blir lite mer countryinspirerad gospel, som vi inte gett oss i kast med tidigare, säger hon.

Artikeltaggar

Maria JohnsonNöje/KulturTörebodaTöreboda kyrka

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.