• idag
  2 okt
  12°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  3 okt
  16°
  • Vind
   7 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  4 okt
  14°
  • Vind
   8 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   3.3 mm
 • måndag
  5 okt
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  6 okt
  12°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   3.1 mm

Vi behöver fler politiker

Insändare
PUBLICERAD:
Det tog lite tid att läsa sig igenom de första sidorna i dagens lusadräpare (MT 16/1). Först en lång debattartikel av kommunalråd Abrhamsson och sedan lång redogörelse för Electrivillage och logistikhub.

Vi är förmodligen inte många som orkade hela vägen. Abrahamsson har en poäng i sin debattartikel; Det bästa är att komma med fakta. Jag invänder däremot mot hans demokratibeskrivning. Politiker är representanter för folket och det är folket man måste lyssna på. Vi har inte någon skyldighet att vara tacksamma och lojala bara för att någon “ska ställa upp”. Det är tillräckliga förmåner och om man inte håller måttet är det bättre utan politiker.

Det är bra att Electrivillage gjort Mariestad till en snackis, men låt oss nu för h-e slippa läsa vareviga vecka om detta ganska ointressanta projekt. Okej, vi satsar på vätgas och någon liten elskena. En liten kommun kommer inte att dra hela tåget framåt och vi får väl se det som en pusselbit i det stora framtidsscenariot. Jag har också hört från insatta att vätgasstationen egentligen aldrig fungerat tillfredsställande. Nu spelar det inte så stor roll eftersom antalet fordon är väldigt begränsat. Vem har råd med miljonsummor för en vätgasbil då det knappt finns några stationer i Sverige?

Vad vi däremot med säkerhet vet är att Mariestad inte kommer att locka en kotte om vi inte har en bra skola, vård och omsorg. Vem vill placera investeringar här om infrastrukturen är kass? Om det är politiker som tror att en kommun är ett företag och kretsen av beslutsfattare snart bara finns inom några familjer. I det får jag hålla med Abrahamsson; Snälla Mariestadsbor, om möjligt engagera er politiskt för det kommer att behövas.

Anders Karlsson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.