• idag
  2 okt
  12°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  3 okt
  16°
  • Vind
   7 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  4 okt
  14°
  • Vind
   8 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   3.3 mm
 • måndag
  5 okt
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  6 okt
  12°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   3.1 mm

Det här efterfrågar företagare

Insändare
PUBLICERAD:
Det var kloka rader från Anders Karlsson om politiker och framtidsprojekt (MT 20/1).

Visst, om Electrivillage lockar intresse är det bra, men som företagare i hela mitt liv kan jag berätta vad vi verkligen behöver och vill ha. Det är mer handfast än att “ligga I framkant med ny teknik”.

Några tips:

För det första är det bra med smidig och snabb handläggning av exempelvis byggärenden vid expansion. Ett extra plus att kommunen varit förutseende med industritomter.

För det andra är god energitillgång och stabil infrastruktur absolut nödvändigt. I tillverkningsindustrin är energifrågan A och O, men även vägar, kommunikationer och digital utveckling är viktigt.

För det tredje måste kommunen vara en bra boendeort om vi ska kunna locka utbildad och erfaren personal. Det är den allra viktigaste punkten. Ingen flyttar till en mindre ort oavsett lön om barnen inte får gå i en bra skola, det är tryggt och säkert = låg kriminalitet, det finns nära vård och god tillgänglighet, ett bra fritids- och kulturutbud, attraktiv boendemiljö.

För det fjärde ska avgifter och skatter vara låga. Vad är vitsen med att bo i Mariestad när man lätt kan pendla från ex. Skövde där utbudet av ovanstående är bättre. Skattesatsen och den kommunala ekonomin är viktigare än man kan tro när människor väljer boendeort.

Vi behöver flera olika sorts människor i politiken. Det vore mycket bra om erfarna människor från näringslivet, sjukvård och privat sektor engagerade sig några år i politiken.

Det politiska engagemanget måste vara ideellt. När någon dras till politiken för att tjäna pengar blir det helt fel. Alla åldrar måste finnas representerade, men unga personer måste ha erfarenhet innan de sätter sig på tunga poster. Kunskap ska inte förringas.

Det lockar inte heller att engagera sig när det är samma människor som sitter på samma poster år ut och år in, eller när makten samlas i en liten krets. Ska vi lyckas hålla en bra utveckling i Mariestad och aktivit arbeta för att hålla nere kostnaderna så krävs det skickliga och erfarna människor på de politiska posterna.

Tyvärr är vi många som inte riktigt litar på att det är så idag.

40+ och helt opolitisk

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.