Heta Maif-löpare i varmväder

Friidrott
PUBLICERAD:
Klart för start i Vinterspring Forsvik. När deltagarna kom i mål stod det klart att Maif-löparna presterat fina resultat.
Foto: Martin Grudemo
Trots att det är januari avgjordes Vinterspring Forsvik i ett härligt vårväder där termometern visade ett par plusgrader.

IFK Skövde FIK var arrangör för loppet som hade start och mål vid Engvallen. Fyrtio deltagare kom till start på sträckorna som var tre, fem eller tio kilometer långa. Vid samtliga distanser kunde de medverkande välja om de skulle springa eller gå.

Löparna från Mariestads AIF var åter framgångsrika. Per Carlsson upprepade sin seger från milloppet i Vinterspring Rankås och lagkamraten Asko Sarja blev femma på samma distans. På tre kilometers löpning blev det en dubbelseger för Maif genom Mikael Johansson före Bosse Johansson. Håkan Ljungström från Sjötorp blev trea på samma sträcka. På halvmilen blev Maif:s Jan-Ove Andersson tvåa, Robert Fasth, Götene trea och Lasse Björnfot, Maif, fyra. Jan-Ove Lämgren, Lesjöfors jogging, var den som segrade på halvmilen.

Johansson näst bäst

Per-Åke Lindqvist, BF Billingens VK, upprepade segern i fem kilometer gång från det första vinterspringet i Rankås. Tvåa blev Sven Johansson, Hova, och Göran Wahlström, SOK Unden, tog hand om tredjeplatsen.

Mia Nissmo, Skövde, fixade åter en seger i korta gångklassen. Tvåa blev Ingegerd Eklund, Brohyttans IF och SOK Undens Margareta Andersson kom trea. Skövdekillen Simon Andersson segrade i gång tre kilometer och Göran Linnarsson, SOK Unden, blev femma före lagkompisen Martin Grudemo.

Ulrika Pålsson, HP Tibro, segrade i damernas millöpning före Marie Axelsson, Tibro och trea blev Emma Olsson, Billinge X-Trail. Framgångsrik var Maria Jonasson, Götene, genom seger i damernas halvmil.

Nästa vinterspring är lördagen den 25 januari. Då avgörs Vinterspring Töreboda med start och mål en bit ifrån Mostugan utanför Töreboda.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.