• idag
  2 okt
  12°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  3 okt
  16°
  • Vind
   7 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  4 okt
  14°
  • Vind
   8 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   3.3 mm
 • måndag
  5 okt
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  6 okt
  12°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   3.1 mm

Varför frågar ni inte personalen?

Insändare
PUBLICERAD:
Reportage från hemtjänsten i Stockholm.
Foto: Malin Hoelstad / SvD / TT
En fråga till Mariestads kommun

Vilka ska ni ha som arbetar inom vård och omsorg, när ni hela tiden gör att personalen får det sämre? Vem ska ni ha som jobbar kvar när villkoren och scheman bara bli sämre? Nya idéer som låter bra på papper och på ert kontor, men som i verkligheten inte fungerar.

Ett hälsoschema för vem? För er som har kommit på det? Tror knappast ni arbetar så. Vi personal på golvet, som har fått ett så kallat hälsoschema, är inget annat än missnöjda. För oss är detta inte hälsosamt. Men att vi protesterar och berättar att vi inte vill jobba efter ett hälsoschema är ju inget ni vill lyssna på, utan vi ska bara tacka och ta emot.

Jag har varit utbildad undersköterska i 5 år och under den tid jag jobbat har det bara blivit sämre för mig och mina kollegor. Hade det inte varit för mina arbetskamrater hade jag redan bytt karriär! Men min gräns, och mångas med mig, är nådd för längesedan. Vi söker nu aktivt efter andra jobb.

Så det är dags att ni vaknar på kontoret och gör något åt saken innan ni blivit av med all personal.

Undersköterska i hemtjänsten

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.