Hoppa till huvudinnehållet

OBK slog serieledarna

Publicerad:
Det var glada miner på Otterstrand när OBK blev första lag att besegra Surte den här säsongen. Foto: Erik Wallskog

Otterbäckens BK blev första lag att besegra Surte den här säsongen.

Lördagens möte på Otterstrand slutade med hemmavinst, 5–3.

– Det känns riktigt kul att vara första lag att slå Surte, säger tvåmålsskytten Olle Andersson.

Otterbäcken är fortsatt obesegrade hemma på Otterstrand. Inte ens serieledarna Surte kunde störa OBK under den soliga lördagseftermiddagen, utan hemmalaget vann komfortabelt med 5–3.

– Jag hade det på känn att vi skulle vinna. Vi hade bra tryck i grejerna och åkte säkert dubbelt så mycket skridskor som de gjorde, säger tränaren Tomas Andersson.

Olle Andersson var ett ständigt orosmoment för de gulklädda.
Olle Andersson var ett ständigt orosmoment för de gulklädda. Foto: Erik Wallskog

Vände underläge

Om OBK-tränaren var lika säker på seger 20 minuter in i den första halvleken är däremot tveksamt. För även om hemmalaget inledde matchen bra visade gästerna varför man leder serien, var effektiva när lägena uppstod och tog ledningen med 2–0.

– Vi spelade bra hela matchen, förutom mellan minut 15 och 25 i den första halvleken. Då stod vi för några enkla bolltapp, men det blev bättre sedan, säger Tomas Andersson.

Ja, för även om bortalaget ledde med två mål var OBK långt ifrån ofarliga. Inte långt efter 2–0-målet kom också reduceringen efter att Oliver Hellgren på egen hand dribblat sig igenom hela Surteförsvaret och vispat in bollen i nät.

Innan domaren blåste för halvtid hade de blåklädda dessutom vänt matchen. För med två mål på tre minuter, tätt inpå pausvilan, gick Otterbäcken till halvtid med en 3–2-ledning.

– Efter deras 2–0-mål kändes det nästan som läge att ta timeout, men vi kom in i matchen ändå och kunde trampa i gång ordentligt. De två sena målen gjorde att de gick in sura till vilan, säger Olle Andersson som stod för kvitteringen.

Oliver Hellgren var, som han brukar, en nyckel för OBK såväl offensivt som defensivt.
Oliver Hellgren var, som han brukar, en nyckel för OBK såväl offensivt som defensivt. Foto: Erik Wallskog

Aggressivt försvarsspel

De redan irriterade gästerna blev säkerligen inte gladare när den andra halvleken började. För innan klockan ens hade passerat 48 minuter hade OBK på nytt gjort två snabba mål och ledde såldes med 5–2.

– Jag sade till killarna i halvtid att fortsätta köra fullt. Tidigare matcher har vi blivit lite ängsliga runt minut 65 till 75 när vi varit i ledning. Nu var vi aggressiva hela vägen ut, säger Tomas Andersson och fortsätter.

– I den andra halvleken var vi ganska överlägsna. De kom till lite halvchanser, skott utifrån och hörnor, men vårt rus på hörnorna var fantastiskt.

Var du orolig att ni skulle tappa?

– När klockan nådde 87 visste jag att vi skulle ta det. Innan dess var jag lite orolig, det är man alltid.

Mål, OBK: Oliver Hellgren 2, Olle Andersson 2, Johan Svensson.

Linus Hellgren åkte på en allvarlig ansiktsskada i seriepremiären mot Sunvära. Under lördagen gjorde han sin första match på hemmaplan för den här säsongen.
Linus Hellgren åkte på en allvarlig ansiktsskada i seriepremiären mot Sunvära. Under lördagen gjorde han sin första match på hemmaplan för den här säsongen. Foto: Erik Wallskog
Surte tog sina chanser att trycka till hemmaspelarna.
Surte tog sina chanser att trycka till hemmaspelarna. Foto: Erik Wallskog

Artikeltaggar

BandyOlle AnderssonOtterbäckens BKOtterstrand bandybanaTomas Andersson

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.