• torsdag
  9 apr
  11°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  10 apr
  10°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  11 apr
  10°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  12 apr
  10°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Sopa inte problemen under mattan

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Anita Wirtanen
Polisen Gunnar Åreng får i MT bedyra hur tryggt det är i Töreboda. Jag vet inte hur många inlägg jag läst från vänner och bekanta över landet om att oron för brott bara är ett hjärnspöke och att det är några överängsliga pensionärer som inte varit utanför huset efter klockan 19 eller möjligen några skumma SD:are som sprider onödig skräck.

Bomberna som smäller drabbar inte oss och tänk på hur illa det är i Bagdad. Sexbrotten har ingenting med verkligheten att göra, det är bara ett sätt att försöka svartmåla unga invandrade män. Rånen av unga kan vi glömma. Det är så få att det är försumbart.

Ärligt talat, jag skiter fullständigt i om det är en vit, svart eller gredelin person som gör sig skyldig till brott, men att det hänt något i Sverige måste man vara blind idiot för att inte fatta. Åreng gör en otjänst mot tryggheten när han lyfter upp “det trygga” Töreboda. Fok tror nämligen att polisen skiter i de brott som begås och bara vill lugna ner stämningen. Jag vet många ungdomar som blivit hotade, trakasserade på byn och känt sig rädda, som inte alls ringer till polisen. Varför skulle man göra det?

Polisen gör inget och skulle det komma ut att man “skvallrat” ligger man risigt till. Bäst är att hålla käften. Mörkertalet är mycket stort.

Jag minns snacket när vår saknade reporter Jenny Allvin vågade lyfta fram hur vissa grupper trakasserade både matpersonal och tjejer på Centralskolan. Många förfasade sig över att hon skrev om detta, istället för att bli förbannade över det som sker! Men vet ni, det blev bättre. Sopar man grejer under mattan blir det sällan bra. Man måste våga prata.

Det var därför skönt att läsa något som stämmer med min och andras bild i MT bara några dagar efter: “Töreboda ligger illa till”. Det var en riksundersökning gjord av Sveriges kommuner och regioner. De har ingen anledning att varken svartmåla eller skönmåla. Töreboda är bland de 20 sämsta när det gäller trygghet. Antalet anmälda våldsbrott i riket ligger på 8,6, men i Töreboda är det 13,6.

Okej, gör något åt detta. Förklara inte bort det med “annan period” eller “andra kategorier”. Se till att framför allt våra unga och inte minst unga tjejer vågar röra sig fritt i byn alla dygnets timmar. Se till att det finns polisnärvaro och sopa inte skiten under mattan.

Städa!

Töreboda 4-ever

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.