Tidningsbud räddade katt

Nyheter
PUBLICERAD:
Den 18-åriga katten fick värma sig på kontoret.
Foto: Anna Hedström
Annica Andreasen är tidningsbud på NWT Direkt och hittade under tidiga fredagsmorgonen en medtagen katt på sin jobbtur i Ullervad.

– Jag har varit tidningsbud i 20 år.

– Om man påträffar djur så är de tyvärr ofta överkörda eller skadade så att man behöver kontakta en jägare.

Var hittade du katten?

– Den var på Forsvägen i Ullervad vid tre, fyratiden på morgonen. Det var väldigt rått ute och först körde jag förbi. Men jag tyckte att jag såg något, backade och gick sedan ut till katten som satt mitt ute i vägen för att prata med den.

– Katten var så nerkyld så den välte omkull när jag rörde vid den, jag trodde inte att den skulle överleva.

Vad gjorde du?

– Jag tog in henne i bilen och virade in henne i en vinterjacka. Så tidigt är det svårt att få reda på var den kom ifrån så jag ringde min chef Joachim Andersson. Han kom med bilen och tog med den till kontoret. Man kan ju inte lämna den där ute på gatan.

– När jag ringde min chef några timmar senare sa han att katten fortfarande var vid liv och andades, men att det inte var mycket mer. Han höll den varm i jacka och filtar.

– Efter att jag var klar med min tur, vid sjutiden, åkte jag tillbaka till Forsvägen och knackade dörr för att fråga om någon visste vems katten var, men utan resultat. Tillbaks på kontoret la vi ut ett inlägg på Ullervads facebooksida.

Har katten hittat hem?

– Ja, en kille hörde av sig och sa att katten tillhörde hans far- eller mormor, som var på sjukhus. Han kände igen katten på en gammal skada på svanen och när han kom för att hämta henne kände hon direkt igen honom.

– Han berättade att katten är 18 år och skulle ta henne till veterinären på en gång. Jag är glad att det gick så bra, själv har jag också katter så man vill ju få reda på sådant själv också.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.