Flera gripna för mobilstölder

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Flera personer greps på lördagskvällen misstänkta för stöld av mobiltelefoner.
Foto: Claudio Bresciani/TT
Flera personer har den senaste tiden bestulits på sina mobiltelefoner när det varit ute på lokal i Östra Skaraborg.

Men nu kan stölderna vara på väg att klaras upp. Detta efter det att polisen gripit två personer misstänkta för att på lördagskvällen ha stulit flera mobiler på en krog i Falköping. Båda de gripna är i 30-årsåldern.

"Med hjälp av en observant person och på grund av att flera polispatruller befann sig i närheten, lyckades gärningsmännen, som lämnat restaurangen, spåras och fångas in ett par kvarter bort. De misstänkta hade flera mobiltelefoner på sig vilka snabbt kunde konstateras inte tillhörde dem. Mobilerna kunde lämnas tillbaka till de rätta ägarna redan på natten", skriver polisen själv på sin Facebooksida.

– Det var riktigt bra polisarbete. Vi kunde också lokalisera en av ägarna till mobiltelefonerna direkt på plats, säger Fredrik Bergström, stationsbefäl vid Skövdepolisen.

De misstänka greps och fördes till polisstationen där de senare anhölls av åklagare misstänkta för grov stöld.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.