Nu håller Baltzar alltid tiden

Publicerad:
Nu lyser den nya tid- och temperatur displayen på Baltzar. Foto: Malin Bring

Då var den på plats - den 100 kilo tunga displayen som uppifrån Baltzars tak visar tidpunkt och temperatur för alla som befinner sig väster om kanalen i Töreboda.

Siffrorna lyser vita för att matcha husens vita fasader.

Hur ska det här gå? Displayen pendlar fram och tillbaka i vinden.
Hur ska det här gå? Displayen pendlar fram och tillbaka i vinden. Foto: Malin Bring

Till att börja med ser det en smula riskabelt ut när den specialbeställda lyftkranen ska hissa upp displayen till taket på hus ett. Trots att det inte blåser speciellt mycket gungar den digitala plattan fram och tillbaka i lyftkranens långa kätting och ser ibland ut att vara farligt nära att slå i någon av de båda höga huskropparna.

– Det är 27 meter upp till hängrännorna på taket, upplyser Westerstrands servicechef Niklas Johansson, som är här för att inspektera att montörerna Tim Eriksson och Martin Holmgren nu verkligen får displayen på plats uppe på taket.

Jan Johansson och Niklas Johansson från Westerstrand, Dan Harryzon och Kaj Löf från Törebodabostäder följer med nerifrån markplanet.
Jan Johansson och Niklas Johansson från Westerstrand, Dan Harryzon och Kaj Löf från Törebodabostäder följer med nerifrån markplanet. Foto: Malin Bring

Förmånligt pris

– Vi vände oss förstås till Westerstrands när vi ville ha en tidstavla till Baltzars tak. Jag kan väl säga så mycket som att vi fick ett förmånligt pris, säger Törebodabostäders vd Dan Harryzon, uppenbart nöjd med att displayen är en lokal produkt.

Nu går det bättre.
Nu går det bättre. Foto: Malin Bring

– Det känns att vi gör det här tillsammans. Tänk på alla de miljoner tågpassagerare och andra resenärer som kommer att se displayen när de passerar Töreboda från och med nu!

Nu har kranföraren fått ordning på lyftet och på ett nafs är tavlan uppe på taket.

Någon timme senare lyser de vita siffrorna ut över nejden från 27 meters höjd.

Montörerna Tim Eriksson och Martin Holmgren sätter displayen på plats.
Montörerna Tim Eriksson och Martin Holmgren sätter displayen på plats. Foto: Malin Bring

Artikeltaggar

Dan HarryzonNiklas JohanssonNyheterTöreboda

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare