"Det blir galna Queen-kvällar"

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:
Erik Rynefors och Mariestadsgitarristen Stefan Jonsson återvänder till Jubileumsteatern med Night of Queen under fredag och lördag.
Foto: Michael Gustafsson
MT tog pulsen på Stefan Jonsson, gitarristen som uppträder med Night of Queen i Mariestad fredag och lördag på Jubileumsteatern.
– Vi är laddade inför spelningarna och mötte en fantastisk publik vid premiären i Karlstad, där vi gjorde ett genrep och fyra spelningar. Allting var slutsålt.

Konceptet bygger mycket på improvisation.

– Lyckohjulet "Wheel of fortune" snurras runt och sedan avgörs det vilken låt vi ska spela för publiken.

Vad kan Mariestadspubliken förvänta sig?

– Vi har totalt 44 låtar på repertoaren, vilket är lite galet. Publiken kommer att få höra massor av Queen-hits, men även en del udda nummer. I Karlstad spelade vi alla låtar.

– Publiken var lika mycket på tå som vi i bandet, eftersom man aldrig vet vad som kommer. Låtlistan läggs sedan ut på Facebook och många engagerar sig. Mariestadsborna kan vänta precis vad som helst.

Stefan Jonsson, välkänd gitarrist från Mariestad.
Foto: Margareta Jonilson

Vilken relation har du till Queen?

– Jag missade dem faktiskt på 1970-talet, utan upptäckte dem rejält i början av 1980-talet. Syrran hade kassettband med Queen och då fastnade jag för det fantastiska gitarrspelet av Brian May och förstås Freddie Mercurys sång.

– Men det var Dire Straits som jag fastnade för först.

Hur länge har du varit med i bandet?

– Jag har varit med under åtta år. Det är både ett yrke och en hobby, vilket är fantastiskt roligt.

Hur många konserter med Night of Queen blir det den här turnén?

– Det är tolv spelningar i fyra städer, så det är fullt upp.

Under hur många år har du levt på musiken?

– Under ett och ett halvt år, men egentligen har jag haft musiken, med några få undantag, som sysselsättning sedan 16-årsåldern. Det är härligt.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.