Hoppa till huvudinnehållet

Regnet stoppade inte OBK på stopptid

Publicerad:
Elias Sandholm (4) och Olle Andersson (29) blev Otterbäckens målskyttar mot Mölndal. Här grattas de av Alexander Nilsson (13).
Elias Sandholm (4) och Olle Andersson (29) blev Otterbäckens målskyttar mot Mölndal. Här grattas de av Alexander Nilsson (13). Foto: Charlotte Ferneman

På ett dyblött Otterstrand avgjorde Otterbäcken på stopptid mot Mölndal. OBK vann mötet i division ett västra-serien med 2–1.

– Så jäkla skönt att vinna när vi spelade i ett riktigt skitväder, sa segerskytten Elias Sandholm.

Regnet fullkomligt öste ner före- och under match, vilket ledde till att stora mängder vatten lade sig på planen. Lägg därtill en tilltagande vind och ni förstår att förutsättningarna för bandy var allt annat än optimala.

– Det här är bland det värsta vädret man kan spela i. Men tyvärr har jag fått vänja mig den här vintern, sa Elias Sandholm.

Liret blev som vädret. Bedrövligt.

– Det gick bara att slå långbollar och hoppas på det bästa. Att hålla bollen efter isen var i princip omöjligt, sa Elias Sandholm.

Men trots de ogynnsamma förutsättningarna hade han all anledning att vara nöjd. När Otterbäcken såg ut att gå mot ytterligare ett kryss avgjorde 17-åringen med sitt 2–1-mål.

– Vi fick in hörna och sköt i deras block. Då snappade jag upp bollen och såg att målvakten kom ut. Jag drog honom och sköt sedan bollen mot deras kasse.

Sandholms fösning var tillräckligt placerad för att passera den Mölndalmur som stod uppställd på mållinjen i samband med hörnan.

– Härligt att få avgöra. Jag har haft liknande lägen tidigare matcher, men då har jag missat.

Fina fullträffar

Totalt sett var Otterbäcken det något bättre laget. Men det ständiga lyrbollandet innebar att slumpen ofta avgjorde vilket lag som fick chanser. När den här matchen summeras var det målen som lös upp i grådasket.

OBK:s ledningsmål i 47 minuten var frukten av ett fint samarbete mellan Johan "Puma" Svensson och Olle Andersson. Svensson drog upp anfallet längs högerkanten och serverade Andersson på silverfat.

– På några få ställen gick det att hålla bollen efter isen och vi förtjänade ledningsmålet, sa Elias Sandholm.

Mölndals kvittering i 72 minuten var bandygodis. Gästernas lagkapten lyfte ett frislag in i OBK:s straffområde. Där stormade Axel Jansson fram och svingade in bollen på volley. I samma veva kolliderade Jansson med hemmalagets burväktare Daniel Wikström.

– Tveksamt om det målet skulle godkänts. Jag tyckte att deras kille körde på Wikström.

Det var genomblött på Otterstrand.
Det var genomblött på Otterstrand. Foto: Charlotte Ferneman

Tajt i tabellen

Efter kvitteringen lös de heta möjligheterna med sin frånvaro fram till Sandholms avgörande.

– Vi vann tack vare att vi fajtades och tog jobbet. Sådant ger utdelning när det inte går att finlira sig fram.

Otterbäckens seger innebär att laget närmar sig topplagen i tabellen. Bakom serieledande Surte är det ett tajt rejs om andraplatsen. Två omgångar återstår.

– Nu är det bara att köra på så får vi se hur långt det räcker. Jag tycker att vi gör det bra, sa Elias Sandholm.

Förutom segerskytten var även Johan "Puma" Svensson och målvakten Wikström framträdande pjäser denna söndagseftermiddag.

Mål, OBK: Olle Andersson och Elias Sandholm.

OBK:s Viktor Mardakin (i ljusblått) bjuds på en svängom av Filip Gilbertsson.
OBK:s Viktor Mardakin (i ljusblått) bjuds på en svängom av Filip Gilbertsson. Foto: Charlotte Ferneman

Artikeltaggar

BandyElias SandholmOtterbäckens BKOtterstrand bandybana

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.