Komisk inramning av företagarnas gala

Näringsliv
PUBLICERAD:
Thomas Järvheden, komiker och sångare, leder årets näringslivsgala.
Foto: Janerik Henriksson/TT
Komikern Thomas Järvheden kommer att leda Mariestads företagare genom årets näringslivsgala. Den 14 maj är det dags för den sjätte upplagan.

För två år sedan var komikern Johan Wester konferencier på näringslivsgalan. I år satsar kommunen på ett liknande koncept, men med Thomas Järvheden bakom mikrofonen.

– Vi hade en komiker med nationellt namn för två år sedan och det var väldigt roligt. Tanken är att vi gör samma sak i år igen. Vi har sökt efter ett bra namn som skulle kunna leverera någonting snarlikt, men med sin egen profil. Thomas kommer att kunna göra det. Det kändes roligt att vi fick ett positivt besked från honom, det sätter en hög nivå för hela galan, säger Maria Johansson, tillväxtstrateg i Mariestads kommun.

Maria Johansson, tillväxtstrateg i Mariestads kommun.
Foto: Charlotte Ferneman

Precis som förra årets konferencier, Henrik Sethsson, så är Thomas Järvheden även känd som sångare. Eventuellt kommer han att bjuda på några låtar.

I övrigt blir upplägget på Jubileumsteatern likadant som tidigare år. Antalet besökare brukar ligga runt 250 personer.

– Det är jätteviktigt att man får lov att ha en sådan här kväll där man bara får vara stolt över det man har gjort, säger Maria Johansson.

Hon lyfter fram nätverkande som en av de bästa sakerna med galan.

– Det är helt fantastiskt att bara sitta och lyssna på allt sorl under kvällen. Galan har en jätteviktig funktion som nätverkstillfälle för många företag. Det är inte säkert att det hinns med i vanliga fall.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.