Många Mariestadsskyttar i form

Skytte
PUBLICERAD:
I lördags avgjordes den tredje och sista tävlingen i 3:an cup, som är en fältskyttetävling arrangerad av Vallebygdens pistolskytteförening.
Mariestads PK kom till start med hela 22 skyttar i lördags. Aktiviteten är hög i klubben vilket visar sig i resultatlistorna nu och bådar gott för framtiden.

14 av klubbens skyttar lade beslag på hela 18 pallplaceringar i de olika klasserna och vapengrupperna.

Lördagens förstaplatser gick till Greger Meeks C2 (Finkalibrig pistol), Marina Rask D2, Tobias Sjönnebring A1 (Tjänstevapen) och Anton Tropp R1 (Revolver).

Greger lyckades dessutom med din fina prestationen att skjuta full pott i sin start i finkalibrig pistol med 48 träff av 48 möjliga.

Andraplatser för Mariestad noterades till Mats Lindgren C2, Simoné Meeks D2, Bengt-Göran Gustavsson Veteran Ä, Greger Meeks R2, Marina Rask B2 (grovkalibrig pistol), Crister Larsson B3, Fredrik Andersson A1 och Lars-Göran Berggren i klass A2.

Bronsplatserna gick till Marcus Färén 1C, Mats Lindgren R2, Fredrik Gustafsson A1, Sebastian Strid A2, Crister Larsson A3 och Jan Rask i klass R3.

I och med lördagens tävling, avslutades och avgjordes den totala cupen. Skyttarnas två bästa placeringar i de tre deltävlingarna räknas samman för att kora en totalsegrare per vapengrupp och ingen hänsyn till klassindelning tas.

Crister Larsson från Mariestad stod som delad slutsegrare i vapengrupp A (Tjänstevapen) tillsammans med Daniel Bergman från P4 IF.

Morgan Andersson knep bronspengen i samma vapengrupp. Tyvärr lyckades föreningen inte bärga några fler pallplaceringar i de övriga vapengrupperna.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.