Vindstilla när Carlsson blåste fram till ny seger

Friidrott
PUBLICERAD:
Startrusning i Vinterspring Undenäs.
Foto: Martin Grudemo
Det fjärde vinterspringet var Vinterspring Undenäs med start och mål bredvid Undenäsgården och arrangörer var Undenäsbygdens Byalag och SOK Unden.
De yttre förutsättningarna var perfekta med några plusgrader och vindstilla.

Rundan var på två och en halv kilometer och bar namnet Kyrkerundan eftersom deltagarna rundar Undenäs kyrka. Sträckorna var två och en halv-, fem- och tio kilometer och klasserna var löpning och gång.

Per Carlsson, Mariestads AIF, har gjort starka insatser i föregående vinterkutande med tre segrar. I Undenäs blev det åter seger för Carlsson, denna gång i halvmilslöpningen.

Det blev segrar även för hans klubbkamrater Hanna Forsberg i halvmilslöpningen och för Lennart ”Klassikern” Johansson i gångens halvmil. Christer Svantesson, Axa Sport Club, segrade åter på millöpningen och andraplatser blev det för Bosse Johansson, Maif, i löpning 2,5 kilometer, för Marie Johansson, Götene i löpning tio kilometer, för Göran Wahlström, SOK Unden i gångens halvmil och för Margareta Grudemo, SOK Unden, i gång 2,5 kilometer.

Ljungström kom tvåa

Tredjeplatser fixade Tommy Funk, Töreboda, i gång 2,5 kilometer och Håkan Ljungström, Sjötorp, i gångens halvmil.

För Jan-Ove Andersson, Maif, blev det en fjärdeplats i löpning fem kilometer och här blev Tomas Ljungström, Sjötorp femma, Tommy Andersson, Mariestad sjua och Göran Linnarsson, SOK Unden, åtta. På millöpningen blev Maif:s Sven-Inge Jansson femma och Roberth Fasth, Götene, sexa.

Martin Grudemo, SOK Unden, blev femma i gång 2,5 kilometer. Efter helgens arrangemang återstår två vinterspring. Vinterspring Mariestad och Vinterspring Hova som inkluderar avslutning och prisutdelning.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.