• idag
  30 mars
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  31 mars
  • Vind
   8 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  1 apr
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  2 apr
  • Vind
   7 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  3 apr
  • Vind
   9 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Förfest med Victor Leksell

Musik
PUBLICERAD:
Tredje artisten för Förfest i Töreboda är klar – det blir Victor Leksell. Dessutom är Da Buzz nu bokade.
Tredje artisten för Förfest i Töreboda är klar – det blir Victor Leksell.
Foto: Pressbild

Första helgen i juli kommer Töreboda gästhamn förvandlas till en jättescen. Nu är det klart att tvådagarsfestivalen kommer att gästas av Victor Leksell.

– Vi försöker alltid hitta intressanta artister till alla åldrar. I festivalorganisationen finns en ungdomsgrupp, den jobbar framför allt till den stora festivalen, men när jag ställde frågan om artist till Förfesten var Victor Leksell första valet, säger festivalgeneralen Per Ottosson.

Leksells superhits som "Klär av dig", "Allt för mig" och inte minst "Tappat" har passerat tjugo miljoner Spotify-spelningar. 22-åringen har alltmer vuxit in i rollen som en av Sveriges mest givna popstjärnor. Detta bekräftades då P3 i början av 2019 utnämnde honom till Framtidens artist, och gjorde det med orden: ”Att beskriva smärta utan att vara klyschig är svårt, men Victor Leksell har gjort det med bravur.”

2019 krönts av Rockbjörnen-vinsten i kategorin Årets genombrott. År 2020 inleddes med ett framträdande på P3 Guld där han även stod nominerad i kategorin Framtidens Artist. Victor nominerades också till Årets Nykomling i Grammis. Och sommaren 2020 kommer han alltså att sjunga i Töreboda.

– När jag skulle boka honom märkte jag att det var en riktig dragkamp kring honom. Han är väldigt, väldigt het, säger festivalgeneralen.

Mer svensk pop

Nu är det även klart att den svenska popgruppen Da Buzz ska uppträda under Förfesten. Bandet slog år 2000 igenom med hittar som bland annat "Do You Want Me", "Alive" och "Dangerous".

Under 2015 började det bli stor efterfrågan på Da Buzz igen och duon spelade in en ny EP i USA som klättrade upp på plats 5 på Billboard Club Dance. De senaste åren har de mött publiken både på internationella klubbar och stora arenor, nästa ställe? – Töreboda.

Sedan tidigare är Chris Kläfford och Arvingarna bokade till Förfesten.

– Nu börjar det likna en festival, säger Ottosson och skrattar.

– Vi har fler bra intressanta släpp på gång fram till april.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.