Hoppa till huvudinnehållet

Mer lunchmusik med Anders

Publicerad:
Anders Börjesson organist kyrkomusiker musiker orgel Foto: Charlotte Ferneman

Sedan en månad bjuder organisten Anders Börjesson återigen på orgelmusik vid onsdagslunchen. Domkyrkan kommer nästa vecka att fyllas av fransk musik då kompositören C. Saint-Saëns tre fantasier för orgel framförs.

– De är komponerade under olika epoker i tonsättarens liv. Saint-Saëns var en lysande pianist och organist. Han var den förste kompositören som skrev musik för film men är mest känd för orkesterverket Djurens karneval, meddelar Anders Börjesson.

Artikeltaggar

Anders BörjessonDomkyrkanMariestadMusikSvenska kyrkan

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.