Hoppa till huvudinnehållet

Hallå där Ulrik Ehn

Publicerad:
Ulrik Ehn ger ut ett album fredagen den 5 oktober. Foto: Owe E Hermansson

Musikläraren, som för två år sedan gav ut det självbetitlade albumet ”Ulrik Ehn”, deltar nu i "Parallello musiktävling", och den som vill rösta gör det på Facebook

Är det för sent att rösta?

– Nej, det går att rösta till och med lördagen den 22 februari, och skulle man gilla min låt och vill rösta på mitt bidrag ”Tomorrow” så har det nummer sex.

Hur har tiden sett ut efter ditt albumsläpp?

– Jag har marknadsfört albumet på Facebook och Instagram och totalt har det genererat närmare 200 000 streams på olika streamingsajter världen över. Musiken har nått 75 länder. USA, England och Sverige lyssnar mest. Det kommer även att bli konserter, repar med musiker i detta nu så förhoppningsvis till sensommaren alternativt hösten.

Inte dåligt, vad är Parallello musiktävling?

– Tävlingen är ett verktyg som kan hjälpa artister att nå ut, den hjälper mig att sprida min musik helt enkelt.

Var kan man lyssna på ditt album ”Ulrik Ehn”?

– Albumet är tillgängligt på alla de vanligaste streamingsajterna för musik.

Har det gett mersmak, kommer det fler album?

– Det har absolut gett mersmak och jag har för avsikt att släppa ett till. Förra gången spelade jag ju in allt själv och spelade i princip nästan alla instrument själv. Det kommer jag inte göra denna gången. Har kontakt med ett antal musiker som kommer vara involverade i liveframträdanden och på nästa album.

Vilka instrument undervisar du i på musikskolan?

– Sång, elbas, piano, gitarr och trummor.

Hur viktig är musikskolan?

– Den kommunala musikskolan är otroligt viktig för våra barn. Har du ett intresse för musik så får du här en möjlighet att lära dig att spela ett instrument eller att sjunga. Det måste finnas ett alternativ till sportaktiviteterna här i Gullspångs kommun, säger Ulrik Ehn.

Artikeltaggar

GullspångNöje/KulturNyheterUlrik Ehn

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.