Kvinna hotade chaufför med kökskniv – stal bilen

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
Polisen fick rycka ut och gripa en hotfull kvinna vid Bråtenområdet.
Foto: Johan Nilsson/TT
En kvinna i trettioårsåldern ska ha hotat flera personer med en kökskniv på Bråtenområdet i Mariestad. Hon ska även ha tvingat till sig en bil genom att hota genom att hota fordonets chaufför med kniv.

Tidigt under tisdagsmorgonen löpte kvinnan amok på Akaciastigen.

– Hon sprang runt med en stor kökskniv och betedde sig hotfullt mot personer hon mötte, säger Mikael Jansson, stationsbefäl i Skövde.

Kvinnan tvingade senare till sig en bil som hon körde i väg med. Efter en kortare biljakt stoppade polisen kvinnans framfart. När polisen fått stopp på hennes fordon försökte hon fly till fots, till ingen nytta.

– Hon greps och sitter anhållen misstänkt för grovt olaga hot, drograttfylleri och grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel, säger Mikael Jansson.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.