Hoppa till huvudinnehållet

Appelgren: Vi känner att vi flyger fram

Publicerad:
Andreas Appelgren. Foto: Anna Fröjd

Med Mariestad Bois-ögon sett var intresset svalt, men under torsdagen spikades mötena i playoff ett.

I stora drag skedde inte några större skrällar.

– Det ska bli kul att följa när vi för en gångs skull inte spelar själva, säger Boistränaren Andreas Appelgren.

Såväl fortsättningsserierna som allettorna är över och på tisdag börjar allvaret och playoff. För Mariestad Bois del dröjer det däremot ytterligare en vecka i och med onsdagens seger mot Nybro och tredjeplatsen i den södra allettan.

– Självklart hade det smakat ännu bättre att sluta etta. Samtidigt var det många bra lag i serien och vår målsättning var att sluta topp tre vilket vi infriade, säger Andreas Appelgren.

Skadedrabbade

Förra säsongen tog Bois säsong slut i just playoff ett. Då blev Visby/Roma övermän och vann med 2–1 i matcher. Vilka Mariestadslaget får möta i playoff två avgörs nästa måndag.

– Vi har sex ordinarie spelare skadade och förhoppningsvis får vi tillbaka någon innan dess. Samtidigt har de som kommit in gjort det otroligt bra, säger Appelgren och fortsätter.

– Nackdelen med uppehållet är att vi är i fruktansvärt bra form nu. Vi känner att vi flyger fram och får nästan hålla i spelarna. På så sätt hade vi gärna spelat vidare.

"Som jag hade trott"

När valen till playoff ett avgjordes under måndagen kunde Boistränaren lugnt titta på.

– Jag kollade på sändningen och det var väl inga konstigheter. Det blev ungefär som jag hade trott och det är bra att få en vecka extra till att kolla på de här lagen, säger han.

Finns det något lag du tror kan skrälla?

– Lindlöven har gjort det väldigt bra hela säsongen och jag tror att de kan slå ut Visby. Samtidigt är det svårt att säga vilka som ens är favoriter i det mötet, säger Appelgren som inte räds några potentiella motståndare.

– Vi har respekt för alla lag, men vi vet också att det inte finns något lag i division ett som slår oss när vi spelar som vi ska och spelarna är i form.

Mariestad Bois och playoff två börjar den tredje mars.

Artikeltaggar

Andreas AppelgrenIshockeyMariestad Bois HC

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.