Svansjön direkt från Moskva

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:
På söndag blir det direktsänd balett på Odeon i Skövde.
Foto: Anders Hanson

På söndag blir det direktsänd balett på Odeon i Skövde. Den romantiska Svansjön är en av de mest kända och storartade baletterna och livesänds från anrika Bolsjoj i Moskva till Sverige.

Tjajkovskijs mästerverk Svansjön är en gotisk fantasi. Både handlingen och ledmotivet har omtolkats i olika filmsammanhang, som i till exempel den hyllade Black Swan av Darren Aronofsky med Natalie Portman i huvudrollen. Prinsen Siegfried förälskar sig i en vacker svan. Vad prinsen inte vet är att svanen egentligen är en förtrollad prinsessa vid namn Odette.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.