• idag
    10 apr
    • Vind
      2 m/s
    • Vindriktning
      N
    • Nederbörd
      0.0 mm
  • lördag
    11 apr
    10°
    • Vind
      4 m/s
    • Vindriktning
      V
    • Nederbörd
      0.0 mm
  • söndag
    12 apr
    10°
    • Vind
      4 m/s
    • Vindriktning
      SV
    • Nederbörd
      0.0 mm
  • måndag
    13 apr
    • Vind
      3 m/s
    • Vindriktning
      V
    • Nederbörd
      0.0 mm

Publikrekord för mässan

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Under lördagen var det trångt mellan utställarna i Dryck och deli-mässan .
Foto: Per Warvlin
Bomässan, kryddat med den nya satsning Dryck & Deli, fick en rivstart och till slut slogs det ett nytt besöksrekord med totalt 10 651 besökare.
– Underbart, vilken helg det varit, säger projektledaren Elisabeth Tengmer nöjt.
Sven Falck är en rutinerad mässjobbare. Här visar han upp hur man kan dekantera och lufta vin på ett tjusigt sätt.
Foto: Per Warvlin

Sven Falck, försäljare för Glass Rum AB, var mer än nöjd.

– Det känns fantastiskt bra. Här i Mariestad har det varit en härlig blandning av folk, vilket är extra kul,

En försäljare har en tuff mässtillvaro. Det blir långa pass och inga tillfällen att sätta sig ner.

– Jag har löst det med att stå på en yogamatta och ha fotriktiga skor. Det finns inte en chans annars. Mest ont får man i ryggen, säger Sven Falck som är en rutinerad mässjobbare.

Han har sex bomässor inplanerade den närmaste framtiden och totalt är han bort 22 helger under året.

– Det är så här vår tillvaro ser ut, men man får träffa mycket trevligt folk, säger Sven.

Ett glas rom förgyller tillvaron.
Foto: Per Warvlin

Delikatesser

Han var en många utställare som fanns inne i Dryck och deli-mässan – en ny mässa i Tunaholmshallen med massor av delikatesser som ost, oliver, korv, oliver, viltkött och annat godis.

Det gick också att testa dryck. Vid mässan erbjöds också möjlighet att sätta sig ner i provningsrum och få exempelvis vintips av sakkunniga experter.

Många tog sig ett smakprov på vin, whisky och lite rum, samt annan god dryck. Andra satsade mer på lakrits och choklad.

Rune Balder bjöd på bibröd som har en säregen smak.
Foto: Per Warvlin

Smakprov

Rune Balder från Gullspång representerade Mariestads Biodlarförening och bjöd på lite bibröd. Bibröd är pollenklumpar som honungsbin blandar med honung, fermenterar och lagrar i vaxkornas celler.

– Smaka här, det är riktigt gott. Det är nyttig och gör gott åt kroppen, insisterar Rune och bjuder på ett smakprov.

Snickarprofil Björn Christiernsson gav lite tips under Bomässan.
Foto: Per Warvlin

Ett av de stora dragplåstren under årets Bomässa var Snickar-Björn som gav publiken bästa tipsen kring byggnation i trä och betong.

I samband med hans första uppträdande på lördagen var det fullsatt i bänkraderna och massor med folk som lyssna på hans råd. Likadant var det när inredaren och återbruksproffset Maria Celin föreläste. Hon vill att folk ska våga blanda nytt med gammalt när man inreder.

Totalt kom det 10 651 personer till helgens evenemang i Mariestad, vilket är nytt rekord. Inredaren och återbruksproffset Maria Celin var ett av dagplåstren.
Foto: Per Warvlin

Ökning

Utanför Novab arena var det fullt av parkerade bilar.

– Totalt var det 2 344 personer inne i lokalerna i fredags, berättar projektledaren Elisabeth Tengmer med ett stort leende.

Hon kunde glädjas åt en fantastisk fortsättning på helgen.

– Under lördagen var det otroligt mycket folk här. 5 328 personer, vilket var en ökning med tio procent jämfört med ifjol. Under söndagen kom det 2 979 personer, vilket gjorde att det blev totalt 10 651 besökare, en elvaprocentig ökning, berättar Elisabeth Tengmer.

– Nytt rekord och det bådar gott inför nästa år då vi återkommer. Mest glädjande är att det kommit så mycket folk utifrån. Vi har haft folk från Skövde, Örebro och Göteborg, samt flera andra orter.

Det togs många bilder under föreläsningen med Snickar-Björn.
Foto: Per Warvlin

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.