Hoppa till huvudinnehållet

Inga nya postadresser i Låstad och Odensåker

Publicerad:
Invånare i Låstad och Odensåker får behålla sin postadress.
Invånare i Låstad och Odensåker får behålla sin postadress. Foto: Martina Holmberg / TT

Anders Sjöberg i Tidavad anser att Låstad och Odensåker borde få postadress Mariestad då invånarna riskerar att missa information som rör Mariestads kommun.

Låstad har i dagsläget postadress Timmersdala, medan Odensåker har postadress Väring.

Administrativa enheten har varit i kontakt med Postnord för att undersöka möjligheterna att ändra postnummer. Postnummer 542 95 Timmersdala (Låstad) innehåller 69 adresser som tillhör Mariestads kommun och 280 adresser som tillhör Skövde kommun. Postnord har tidigare tittat på att dela upp ytan, detta bedömdes dock inte vara möjligt.

Vad gäller postnummer 541 96 Väring (Odensåker) finns 111 adresser som hör till Mariestad och 468 adresser som tillhör Skövde. Här bedömer Postnord att det går att få till en postnummerförändring. Kommunen anser dock att det är tveksamt om man bör ansöka om en postnummerförändring som berör drygt 100 personer på grund av en enskild persons önskan.

Kommunfullmäktige har beslutat att avslå medborgarförslaget i sin helhet.

Artikeltaggar

MariestadNyheterPostnord

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.