Taube i nya tappningar

Publicerad:
Gertrud Wennerberg är Visans vänners grand old lady, på torsdag ska hon uppträda igen. Arkivbild. Foto: Charlotte Ferneman

Grand old lady, irländsk klang och folkmusikton. Evert Taube kommer att hyllas på olika sätt av Visans vänner Skaraborg.

Mariestads teater är bokad till torsdag kväll. Likaväl är åtta musiker beställda dit. Det vankas Taubafton med Visans vänner Skaraborg.

– I stort sätt är det våra egna medlemmar som kommer att uppträda, men de flesta är relativt okända för Mariestadsfolket, säger ordföranden Anders Ramberg.

Han själv har förmånen att få kompa föreningens grand old lady, Gertrud Wennerberg, när hon sjunger "Kärleken och vinden". Gertrud var med och startade föreningen i Mariestad och är numera över 90 år.

– Tyvärr sviktar hennes hälsa men jag ser verkligen fram emot att få höra henne sjunga visan, den blir en klassiker varje gång, säger Ramberg.

Vidare gästar Stefan Olsson och Gunnar Benjaminsson, medlemmar i Skaraborgsföreningen men Orsabor. Duon beskrivs som musikaliska allätare som spelar såväl klassiska som moderna visor samt egna alster.

– De kommer tolka Taube med irländsk touch.

Samma blir det när Staffan Berlin och Eva Straumann äntrar scenen. Sist men inte minst tolkar även numera Mariestadsborna Maria och Roland Tiger vislegendaren Taube.

– De två är oerhört duktiga musiker som har sina rötter i folkmusiken, säger Anders Ramberg.

Artikeltaggar

Anders RambergEvert TaubeMariestadMariestads teaterMusikVisans vänner

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare