Hoppa till huvudinnehållet

Hembygdsskrift om Persson & Söner

Publicerad:
I år berättar Töreboda-Björkängföreningen om Persson & Söner.
I år berättar Töreboda-Björkängföreningen om Persson & Söner. Foto: Malin Bring

Sin vana trogen har den flitige kassören i Töreboda-Björkängs Hembygdsförening, Bengt Andersson, författat en årsskrift om ett av bygdens lokala företag. 2020 års skrift handlar om Persson & Söner.

Upphovsmannen till det moderna åkeri och entreprenadföretaget Persson & Söner är en man vid namn Per Persson, som de flesta dock känner som Per i Pankan eller Per i Halna, skriver Bengt Andersson i den lilla skriften.

Därefter följer en redogörelse över "en alert 64-årings" utveckling från den blygsamma begynnelsen till dagens moderna företag, som nu drivs vidare av upphovsmannens barn och barnbarn. För den fordonsintresserade finns också en lista över företagets maskinpark i skriften.

2019 utsågs Persson & Söner till Årets Företag av föreningen Företagarna Töreboda. "Detta måste vara ett beslut så gott som något", konkluderar författaren.

Artikeltaggar

Företagarna TörebodaNyheterTöreboda

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.