Per obesegrad Kung Bore i Vinterspring

Friidrott
PUBLICERAD:
Per Carlsson, Maif, visade utmärkt vinterform.
Foto: Martin Grudemo
Det sista vinterspringandet var Vinterspring Hova i lördags med SOK Unden som arrangör. Det var härligt vårväder - soligt, utan vind och några plusgrader. Klasserna gång och löpning, sträckorna var tre, fem, tio och femton kilometer på rundbanor längs det kuperade elljusspåret.

Start och mål var på Movallen. De sex vinterspringen har i genomsnitt haft fyrtio deltagare vilket arrangörerna är nöjda med. I Hova var det 48 deltagare.

Den mest framgångsrike deltagaren har varit Per Carlsson från Mariestads AIF som vunnit samtliga sex gånger han ställt sig på startlinjen. Carlssons klubbkamrat Bosse Johansson har även han varit framgångsrik, men i den korta löparklassen och med platssiffrorna 1-2-1-2-1-1. Deltagare som medverkat i samtliga sex vinterspring är: Göran Linnarsson, SOK Unden, Mari Johansson och Robert Fasth från Götene, Tomas Ljungström, Sjötorp, Sven-Inge Jansson, Maif, Ulf Larsson och Jonas Wallerman från SOK Träff, Christer Svantesson, AXA Club samt Leif Johansson och Göte Ivarsson båda IFK Skövde FIK.

Per Carlsson, Maif vann millöpningen och klubbkompisen Asko Sarja kom på femte plats, Sven-Inge Jansson blev tia, Adam Hermansson och David Eklund kom på delad elfte plats och Pontus Markusson blev tolva. Joakim Linnarsson, SOK Unden blev sexa.

15 kilometer kutade Ida Grundel och Thomas Berger från Norrköping och sprang samtidigt över mållinjen.

På damernas halvmillöpning blev det dubbelseger till Burås IK från Göteborg genom Malin Artlind som segrade före Karin Didriksson. Trea blev Mari Johansson från Götene, fyra Hanna Forsberg, Maif och Louise Axelsson, SOK Unden, kom på delad femte plats.

I herrarnas halvmilslöpning blev Mikael Johansson, Maif tvåa, Tommy Karlsson, SOK Unden trea, Robert Fast, Götene femma, Tomas Ljungström, Sjötorp sexa och Göran Linnarsson, SOK Unden sjua.

Prisutdelning

I damernas tre kilometer gång segrade Ingegerd Eklund, Brohyttans IF före Maif:s Katarina Vikberg och Margareta Grudemo, SOK Unden. Margaretas lagkamrat Martin Grudemo blev sexa i korta gångklassen före Göran Grundel, Gullspång.

Sven Johansson från Hova knallade snabbast på halvmilen och var endast tre sekunder före Per-Åke Lindqvist, BF Billingens VK. Trea blev Lennart ”Klassikern” Johansson, fyra Håkan Ljungström från Sjötorp och på femte plats kom Göran Wahlström, SOK Unden.

Vinterspringet 2020 hade avslutning och prisutdelning i Mokyrkans samlingslokal och om en knapp månad avgörs första deltävlingen i Furhoffs Långloppscup, Sveriges äldsta terränglopp som är TIF-terrängen utanför Trollhättan.

Klart för start i Vinterspring Hova i härligt vårväder.
Foto: Martin Grudemo
Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.