Hedersgäst värnar yrkesstoltheten

Näringsliv
PUBLICERAD:
Frida Fjellman är hedersgäst på årets näringslivsgala.
Foto: Photographer Camilla Lindqvist
Konsthantverkaren Frida Fjellman blir hedersgäst på årets näringslivsgala. Själv ser hon företagandet som ett nödvändigt ont för att kunna hålla igång verksamheten.

Frida Fjellman tar plats bland Martin Lundstedt, Jan Rippe, Elin Kling, Jens Spendrup och Lars Stenqvist som alla varit hedersgäster under Mariestads näringslivsgala.

Hur känns det?

– Det känns roligt. Jag vet inte riktigt vad det innebär, men det känns alltid bra att få vara hedersgäst. Det beror väl på att jag har lyckats nå ut med min konst och att jag ju kommer från Mariestad.

Hur ser din relation till företagande ut?

– Det är ett nödvändigt ont för min del faktiskt. Jag måste hålla på med det och försöker göra det på bästa sätt.

– Min verksamhet är beroende av vilka beslut jag tar och jag har alltid varit noga med vilka uppdrag jag tackar ja till. Det är en form av strategiskt tänk och en yrkesstolthet. Det ingår också i mitt företagande, så det är inte bara allt det byråkratiska.

Vilken koppling har du till Mariestad idag?

– Jag har mina svärföräldrar i Mariestad och lite släkt kvar. Och så har jag och min familj köpt ett lantställe strax utanför Mariestad. Så jag återkommer med jämna mellanrum.

Vad har du på gång just nu?

– Massa roliga saker! Just nu är jag på väg till ateljén där jag håller på med några olika projekt. Dels en del beställningar från USA, dels ett offentligt uppdrag till Falkenberg och ett jättestort uppdrag till en gymnasieskola i Norge. Det är en stor skulptur där vi gjuter av ett träd i aluminium. Det är svåra grejer och första gången jag jobbar med aluminium, det känns jättespännande.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.