S ställer in förstamajtågen

Politik | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Inrikesminister Mikael Damberg i Socialdemokraternas förstamajtåg förra året.
Foto: Johan Nilsson/TT
Socialdemokraterna ställer in alla förstamajtåg i landet, säger partisekreteraren Lena Rådström Baastad till Sveriges Radio Ekot.

– Första maj är ju en högtidsdag för vårt parti, så det är klart att det aldrig är ett enkelt beslut. Men å andra sidan har vi hört statsministern i sitt tal till nationen att det är viktigt att vi alla tar ansvar för det läget som är. Då behöver vi självklart göra det som parti också, säger Lena Rådström Baastad till radion.

Beskedet är ett gemensamt beslut från Socialdemokraterna och LO och innebär att första maj kommer att firas utan demonstrationståg och fysiska möten. Tanken är i stället att arrangera det digitalt, både nationellt och lokalt.

– Vår planering nu är att det kommer att bli ett nationellt, digitalt firande, med tal av både partiordförande Stefan Löfven och LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson, säger Rådström Baastad.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.