Skyltar upp för cykelvägen

Nyheter
PUBLICERAD:
Nu ska det bli tydligare markering för cykelbanan mellan rondellerna i Sandbäcken och Krontorp.
Foto: Charlotte Ferneman
Kommunen ska skylta upp gång och cykelvägen mellan rondellerna vid Sandbäcken och Krontorp.

Att gå eller cykla mellan de båda rondellerna är svårt. Det finns ingen gång- och cykelväg utmed den delen av Marieforsleden. Den vill gå eller cykla måste därför använda befintliga vägar i Grangärdet och Ladukärr. Vägen går delvis på villagator och det kan vara svårt att hitta.

– Det ska inte krävas att man är infödd Mariestadsbo för att hitta rätt, säger Sven-Inge Eriksson (KD), ordförande i tekniska nämnden.

Därför ska en vägvisning för cykel skyltas upp. Sträckan är cirka 2,5 kilometer och går bland annat via Grangärdesgatan, Muggebovägen och Ladukärr. Skyltarna ska även innehålla avståndsmarkeringar. Uppskyltningen bedöms kosta maximalt 25 000 kronor.

Uppdraget kom ursprungligen upp via ett medborgarförslag att anlägga en GC-väg utmed Marieforsleden. Då var det inte, på grund av höga kostnader, aktuellt med en sådan väg.

Nu pågår en detaljplanering av området.

– Vi får se vad det innebär. Blir det ökad aktivitet av handel och industri så får vi se vad det innebär, säger Sven-Inge Eriksson.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.