Johnson kvar i intensivvård

Inrikes/utrikes | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Journalister väntar utanför St Thomas' Hospital i centrala London, där premiärminister Boris Johnson vårdas.
Foto: Alberto Pezzali/AP/TT
Storbritanniens premiärminister Boris Johnson har tillbringat sin andra natt i intensivvård efter att ha smittats av coronaviruset. Hans tillstånd beskrivs som stabilt.

"Han stannade på jobbet för er skull... be nu hemma för honom", skriver tidningen The Sun på sin förstasida på onsdagen. Daily Express skriver att premiärministern kommer att klara sig.

Fler än 55 000 människor har smittats av covid-19 i Storbritannien och närmare 6 200 människor har mist livet i sviterna av sjukdomen.

Utrikesminister Dominic Raab, som tillfälligt tagit över styret under 55-årige Boris Johnsons bortavaro, sade sig på tisdagen vara "säker på att han kommer att klara sig, för om det är något jag vet om den här premiärministern är det att han är en kämpe och att han kommer att komma tillbaka och leda oss genom denna kris inom kort".

Premiärministerns talesperson har uppgett att hans tillstånd är stabilt och att Johnson är kvar på intensivvårdsavdelningen för övervakning.

Premiärministern flyttades över till intensivvårdsavdelningen på måndagskvällen. På söndagen lades han in på sjukhuset St Thomas' eftersom han fortfarande hade hosta och hög feber tio dagar efter att han först diagnosticerats med covid-19.

En ny uppdatering om Johnsons hälsoläge väntas under dagen.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.