Stadshuset stängs vid lunch

Nyheter
PUBLICERAD:
Stadshuset stänger numera redan vid lunchtid.
Foto: Charlotte Ferneman
Från och med i måndags stänger Mariestads stadshus vid lunch.
– Vi vill inte trycka ihop människor, säger kommunchef Kristofer Svensson.

Den som vill besöka stadshuset får tills vidare passa på innan lunch. Sedan slås portarna, eller åtminstone glasdörrarna igen. Post kan läggas i brevlådan. Samtidigt hänvisar kommunen till att det går att går att lösa saker digitalt.

Kommunchefen säger att begränsningen är ett sätt att minska rörelsen i huset.

– Vi vill hantera det på ett mer noggrant sätt. Det är linje med de riktlinjer som myndigheterna gett. Vi ska inte trycka ihop människor med varandra.

Kommunen har gjort en kompetenskartläggning där alla medarbetare fick redogöra för vad de har för yrkesmässiga kvalifikationer utöver sin ordinarie syssla.

– Omsorgsverksamheten är ju särskilt prioriterad, men om någon har ett färskt busskort eller kan köra något annat fordon är det ju bra att veta. Står vi i en personalbrist någonstans ska vi kunna ersätta med medarbetare, säger Kristofer Svensson.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.