Husbilsklubben ställer in årsmötet

Publicerad:
Husbilsklubben hade sitt årsmöte i Mariestad 2019. I år blir det däremot inställt och klubben tar sikte på 2021 istället, men var är inte bestämt. Foto: Peter Gustafsson

Husbilsklubben har valt att ställa in årsmötet 2020 som skulle genomföras under maj månad i Mariestad.

– Vi väljer att ställa in årsmötet helt under året, utan återkommer 2021. Det är inte otänkbart att det kan bli Mariestad, säger Leif Edström, ordförande i Husbilsklubben.

2019 var föreningens genom tiderna mest besökta evenemang med cirka 550 husbilar på plats vid hamnen och Karlsholme.

Totalt har Husbilsklubben runt 16 000 medlemmar i Sverige och Norden.

– Det var väldigt lyckat och vi fick ett fint stöd av Mariestads kommun och alla inblandade. Meningen var att vi skulle komma tillbaka under Kristi himmelsfärdshelgen 21-24 maj, men så blir det tyvärr inte, säger Leif Edström från Rosvik i Piteå kommun.

Frågetecken

Föreningen valde att fatta beslutet under ett styrelsemöte den 6 april.

– Det fanns för många frågetecken kring Coronaviruset och bestämmelserna. Vi siktar på 2021 istället, men har inte fattat något beslut om var årsmötet ska förläggas. Mariestad är givetvis aktuellt eftersom vi stortrivdes där senast.

– Det är inte alls uteslutet att vi återvänder dit. På många sätt är det smidigt att återkomma eftersom allt är inarbetat och området är väldigt fint.

När fattar ni något beslut?

– Vi ska träffas här under vårkanten och lägga upp planerna inför framtiden, säger Leif Edström.

Hemmaplan

Husbilsentusiasterna hoppas på en fin sommar och att de kan rulla runt med sina fordon på de svenska vägarna.

– Ja, det verkar bli semester på hemmaplan i sommar. Vi får hoppas att det inte blir några hinder för resandet inom Sverige.

Artikeltaggar

HusbilKarlsholmeNyheter

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare