Hoppa till huvudinnehållet

53:e Viken Runt har ställts in

Publicerad:
Ungdomsträningen i OK Skogsstjärnan fortsätter som vanligt, försäkrar tävlingsledaren Kent Andersson, även om den värdefulla inkomstkällan Viken Runt har avblåsts.
Ungdomsträningen i OK Skogsstjärnan fortsätter som vanligt, försäkrar tävlingsledaren Kent Andersson, även om den värdefulla inkomstkällan Viken Runt har avblåsts. Foto: Malin Bring

Kristi Himmelsfärdsdag är Viken Runts dag. När coronapandemin nu förhindrar att motionsloppet körs på den dagen blir det inget Viken Runt alls 2020, har tävlingskommittén beslutat.

– Många andra cykellopp flyttas till hösten, men det vill inte vi göra, säger OK Skogsstjärnans tävlingsledare Kent Andersson.

Det kommer att bli trångt i höst när de många uppskjutna cykelloppen ska köras, tror man i Viken Runt-kommittén, och håller orubbligt fast vid sin Kristi Himmelfärdstradition.

Inkomstkälla

Viken Runt är en stor inkomstkälla för OK Skogsstjärnan. Den inställda tävlingen innebär en avsevärd, men inte katastrofalt stor, förlust för föreningen.

– Vi har det inte så dåligt ställt ekonomiskt och kan hålla igång vår verksamhet som vanligt också utan cykelloppet, säger Kent Andersson.

Dessutom kommer Viken Runt-kommittén troligen att kunna söka pengar från det statliga stöd på 500 miljoner kronor som Riksidrottsförbundet fått i uppdrag av regeringen att fördela till arrangörer av större idrottsevenemang som tvingats ställa in på grund av coronaviruset.-

Anmälningsstopp

OK Skogsstjärnan hann få in ett 70-tal anmälningar till Viken Runt innan möjligheten att anmäla sig stoppades den 12 mars. Kommittén avvaktade sedan i några veckor innan beslutet att ställa in cykelloppet fattades. Samtliga anmälda cyklister har nu fått tillbaka anmälningsavgiften.

– Årets tävling skulle ha varit den 53:e i rak följd. Jag kan inte påminna mig att vi någonsin ställt in ett Viken Runt tidigare, säger Kent Andersson, innan han ger sig ut på en cykeltur i det soliga vårvädret.

Artikeltaggar

Kent AnderssonNyheterOK SkogsstjärnanRiksidrottsförbundetSportTöreboda kommunViken

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.