Hoppa till huvudinnehållet

Läst: Pedagogiskt om näringskedjan

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Rädda bina! sa Nisse till Newton

Jessica Lindholm

Speja förlag

Varför är det så tyst? Inget humlesurr! Hunden Newton är orolig och arg. Bin, humlor och insekter börjar försvinna, och kattkompisen Nisse förstår inte detta. Hans bekymmer är att han hungrig. Newton måste berätta att det mesta på bordet, av frukosten, är i fara för att Nisse ska förstå allvaret. Och så börjar en promenad i trädgården där Nisse och läsaren får lära sig mer om insekter i allmänhet, om den viktiga näringskedjan och om bin i synnerhet. Jessica Lindholm berättar intresseväckande om naturens viktiga pollinatörer. Trevlig är också tanken att vi alla kan vara med och påverka utvecklingen. Nisses idéer, presenterade i skisser och ritningar, ger nämligen läsaren en chans att bidra.

Artikeltaggar

BarnInsekterJessica LindholmLitteratur