Oh boy, vilket vackert väder

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:
Nio anställda från Lugnås-Ullervads pastorat bjöd på vårsånger i Björsäter.
Foto: Christer Lundh
Rubriken är den samma som Peps Perssons 28 år gamla slagdänga - som fick inleda kyrkokörens insats vid pastoratsgården i Björsäter på onsdagsförmiddagen.

Det engelska uttrycket "drive in" känner flertalet till; en doft av 50-tal, stor filmduk utomhus och hånglande amerikanska ungdomar i kromglänsande stora bilar.

Svenskans "kör in" kan i sammanhanget vara lustfullt att reflektera över, men som explicit översättning säger det inte lika mycket som det vedertagna engelska begreppet.

Sådant kan den utsände skrivaren stå och betänka medan nio personer från Lugnås-Ullervads pastorat samlar sig för att bjuda på drive in-vårsång.

– Man måste våga ta nya grepp i dessa prövande tider, säger Agneta Ström medan hon plockar med sitt portabla klaviatur.

Social distans är vad det handlar om i dessa smittotider och då är det förstås en god idé att folk fixar sitt fika hemmavid och sedan förtär kaffe och dopp inne i bilkupén - givetvis med nedvevade rutor.

– Efter förmiddagens insats här i Björsäter far gänget till Logården i Odensåker och på torsdag blir det ett framträdande utanför Marci hus i Ullervad.

Är det drive in så är det - miljövänligare än att ta bilen är förstås att ta rollatorn, tyckte Sten Rehnberg och frun Britta.
Foto: Christer Lundh

Till ackompanjemang av pianot, en gitarr och diverse rytminstrument framför personalen från pastoratet bland annat nämnda Pepslåten, Änglamark, Alla fåglar kommit re´n, Hymn till Västergötland och... Längtan till landet.

– Vet du vilken det är, frågar Agneta.

– Nej, blir svaret från MT-reportern.

– Om jag sjunger: Vintern rasat ut bland våra fjällar...

– Jaså, minsann. Kände inte till att den hette så.

Agneta Ström berättar att hela sällskapet också sjungit på diverse innergårdar för de äldre som själva inte tar sig någonstans. Samt i en del trädgårdar på beställning.

Till drive in-stunden i Björsäter hade ett 15-tal personer tagit sig, inte alla i bilar.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.