Hoppa till huvudinnehållet

Överklagar fängelsedomen för knivdåden

Publicerad:
Reporter Per Warvlin
Per Warvlin
per.warvlin@mariestadstidningen.se
 En man i 35-årsåldern dömdes i tingsrätten till 9,5 års fängelse efter två knivskärningar på Kungsgatan/Östra Skolgatan. Domen är nu överklagad.
En man i 35-årsåldern dömdes i tingsrätten till 9,5 års fängelse efter två knivskärningar på Kungsgatan/Östra Skolgatan. Domen är nu överklagad. Foto: Charlotte Ferneman

För några veckor sedan dömde Skaraborgs tingsrätt en man i 35-årsåldern till 9,5 års fängelse efter två knivskärningar i Mariestad under hösten.

Han har nu överklagat domen till Göta hovrätt.

Polis larmades till Kungsgatan strax före två på natten mot den 29 september ifjol. Då var två Mariestadsbor, 25 och 23 år gamla, knivskurna och den misstänkte gärningsmannen hade sprungit från platsen, men greps efter en tid.

Dömd till 9,5 års fängelse

Mannen i 35-årsåldern, som lever med skyddad identitet och är häktad, dömdes för grov misshandel och mordförsök. Men även för misshandel, olaga hot och övergrepp i rättssak mot en kvinna i Malmö.

Artikeltaggar

Brott & blåljusGöta hovrättKungsgatanMisshandelOlaga hotSkaraborgs tingsrättÖvergrepp i rättssak

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.