Mandarinand på besök

Nyheter
PUBLICERAD:
Mandarinand och gräsand tillsammans i Brommösund.
Foto: MORGAN LARSSON
Det är finbesök vid Brommösund, nämligen en Mandarinand som vanligtvis håller till i Östasien. Fågeln har ett väldigt exotiskt utseende.

Fågelarten har på senare år börjat dyka upp på diverse platser som den vanligtvis inte besöker. Mandarinanden härstammar förmodligen ursprungligen från någon park som den rymt ifrån. Den är populär som prydnadsfågel i fågeldammar i parker och i zoologiska trädgårdar.

Det förekommer också att de parar sig med vanliga gräsänder.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.