Tävlingsskänsla i ungdomsserien

Orientering
PUBLICERAD:
Felicia Adolfsson från OK Skogsstjärnan var yngst av alla startande.
Foto: PRIVAT
Ungdomar från Mariestads FK, OK Skogsstjärnan och OK Amne gjorde upp om placeringarna när Mariestads FK arrangerade de två första etapperna av ungdomsserien.

Ungdomsserien innefattar fyra deltävlingar och resultaten från tre tävlingar räknas samman för att utse slutsegrarna i varje klass. Efter sommaren kommer Amne och Skogsstjärnan arrangera varsin etapp.

På fredagskvällen mötte 28 barn ungdomar upp på Snapen där helgens banläggare Maria Skogsberg hade gjort lagom kluriga banor.

– Det var härligt att se löpglädjen hos de tävlande, från de yngsta i klass 7 där man kan springa med en vuxen ”skugga” eller i par med en kompis, till tonåringarna i klass 1 och 2, säger Jessica Käck Karlsson.

Jacob Haggård mot stämplingen i Johannesberg.
Foto: PRIVAT

Klass 7 blev en ren OK Skogsstjärnan-uppgörelse där Moa Johansson hade kvickast ben. I klass 5 var Nils Öberg, också OK Skogsstjärnan, snabbast men i övriga klasser kunde arrangörsklubbens löpare stoltsera med vinster genom Hilda Sjöberg i klass 6, Tea Bremer i klass 4, Mille Sjöberg i klass 3, Alva Karlsson i klass 2 och Petter Ryberg i klass 1.

Redan på förmiddagen dagen efter mötte 27 löpare upp på Johannesberg, där det serverades sprintorienteringsbanor. Lite klurigt var det att springa på en karta i skala 1:4000 när man normalt har 1:10000, men alla startande kunde till sist ta sig i mål med godkända resultat.

Även om banorna var av annorlunda karaktär jämfört med fredagens kunde man notera att slutsegrarna i de olika klasserna var samma som under fredagens tävling.

Tea Bremer var nöjd efter målgången.
Agnes Samuelsson Andersson från Töreboda.
Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.