Turnén ställs in - Diggiloo till Mariestad 2021

Nyheter
PUBLICERAD:
Jessica Andersson får vänta till nästa sommar med att framträda i Alhagen med Diggiloo-gänget.
Foto: Mikael Lindblom
Det blir ingen sommarturné för Diggiloo med planerat stopp i Alhagen.
"Det här är inget ”farväl”. Det här är ”på återseende”. Vi lovar att vi kommer tillbaka ännu mer taggade sommaren 2021", skriver arrangören på sin hemsida.

Regeringens rådande beslut om att förbjuda allmänna sammankomster över 50 personer på grund av coronapandemin har inneburit att de flesta nöjes- och idrottsevenemangen skjutits på framtiden.

På fredagsförmiddagen kom beskedet om att sommarens turné med Diggiloo ställs in. Turnén, som i år skulle gett sig ut på landets vägar för 18:e sommaren i följd, skulle besökt Mariestad och Alhagen den 4 juli.

"För bara ett par veckor sedan kändes det som att det fortfarande fanns ett visst hopp inför sommaren och vi jobbade på med all planering som vanligt. Vi startade igång de inplanerade repetitionerna och all rekrytering av personal var färdig. Att vi nu hamnat i det här läget är obegripligt och vi, liksom du förmodligen, känner en enorm besvikelse över att det inte blir en vanlig Diggiloo-sommar i år. Men vi vägrar ge upp hoppet om en ljusare framtid och en vardag som återigen går tillbaka till det normala, så även om det inte blir något Diggiloo i år har vi valt att inte tänka i termer som ”inställt”. Diggiloo 2020 är helt enkelt inte inställt – det är bara framflyttat till sommaren 2021!", skriver arrangören på hemsidan.

Arrangören meddelar vidare att "senast den första juni återkommer vi till dig igen med all information inför 2021. Tills dess får du hålla hårt i din biljett, som självklart kommer vara giltig nästa sommar – på samma ort, samma arena, samma sittplats och förhoppningsvis med samma artister."

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.