Hockeystart med eller utan publik

Publicerad:
STOCKHOLM 20200422Anders Larsson är ordförande för svenska ishockeyförbundet Foto: Jonas Ekströmer/TT

Svenska Ishockeyförbundet har tagit fram en plan för det fortsatta arbetet i samarbete med ligor och distrikt för att kunna ta ställning till en ligastart i september med eller utan publik.

Även Riksidrottsförbundet och Folkhälsomyndigheten finns med i bilden och allt hänger självklart samman med hur coronapandemin utvecklas och vilken inverkan den kommer att ha på samhället.

Läget nu präglas av stor osäkerhet. Inget vet hur det kommer att se ut på höstkanten. Svenska Ishockeyförbundet skriver på sin hemsida att de utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer inte kan anse det som självklart att seriespelet kan dra i gång inför publik.

– För svensk ishockeys del hoppas vi så klart på att starta våra ligor precis som vanligt i september. Samtidigt måste vi förbereda oss på att Folkhälsomyndighetens rekommendationer kan göra att ligorna kan behöva starta utan att publiken är på plats. Därför är det viktigare än på länge med både förankring och att vi verkligen jobbar tillsammans för att på bästa sätt vara förberedda, säger Anders Larsson ordförande i Svenska Ishockeyförbundet.

Processen innefattar SHL, SDHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan och i veckan efter midsommar kommer de fyra ligorna att behöva lämna besked om hur de ställer sig till en ligastart i september även om det sker utan publik.

"Innan dess skall SIF:s förbundsstyrelse behandla preliminära seriebestämmelser baserade på de förslag som arbetats fram och på redan fattade förbundsmötesbeslut om seriemodeller, antal lag och kvalmekanismer", skriver förbundet på hemsidan.

Artikeltaggar

Anders LarssonHockeyettanIshockeySvenska Ishockeyförbundet

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare