Hoppa till huvudinnehållet

Alma tolkar G:sons nya låt

Publicerad:
Törebodabördiga Alma Lindström tolkar Thomas G:sons specialskrivna låt till "Skövdeviljan live".
Törebodabördiga Alma Lindström tolkar Thomas G:sons specialskrivna låt till "Skövdeviljan live". Foto: Birthe Wetter

På lite drygt sex veckor har "Skövdeviljan live" gått från idé till verklighet. På onsdag kväll är det premiär för programmet där Törebodabördiga Alma Lindström tolkar Thomas G:sons specialskrivna låt "Skövde serenad".

– Det känns jättespännande att vi får göra vår egen version, helt som vi vill göra den, säger Alma Lindström som kommer att tolkar G:son nyskrivna alster tillsammans med Skövdebandet Arkivet.

– Låten är en beskrivning av staden med jätttefin text. Jag tror att även de som inte kommer från eller bor i Skövde kommer att kunna applicera denna hyllning av en stad till andra ställen, säger Alma.

Hon och Arkivet repade ihop första gången i söndags, låten hade de fått någon vecka innan.

– Det blir en akustisk tappning i mindre sättning med lite saxofon. Det blir mer visa än pop.

Utöver "Skövde serenad" ska Alma även framföra sin egenskrivna låt ”Kära syster”. Arkivet ska även spela två egna låtar.

Arangörer och medverkande av direktsända "Skövdeviljan Live".
Arangörer och medverkande av direktsända "Skövdeviljan Live". Foto: Jonathan Ström

Fyra band - fyra tolkningar

"Skövdeviljan live "är namnet på en av de nya nöjessatsningarna i Skövde. Namnet på programmet kommer från Skövdevillans projekt Skövdeviljan. Ett projekt där man har valt att fokusera lokalt.

– Vi har fått jättebra feedback bland dem som vi har pratat med. Företagen som jag har varit i kontakt med tycker det är en spännande satsning och gillar att vi vill satsa lokalt, säger Christian Grane, VD på Skövdevillan.

Till en början är planen att det ska sändas fyra program, med varsitt husband och varsin tolkning av "Skövde serenad". Thomas G:sons specialskrivna låt har spelats in med flera lokala artister däribland Filip Rapp och Johanna Beijbom som deltar i programmet.

– Det ska bli spännande att höra de andras tolkningar, säger Alma.

Under det en timme långa programmet kommer tittarna att dela kvällen tillsammans med programledarna Jonna Nyberg och Anders Ståhl. Sändningen görs live från Rickstrand & co:s studio i Arena Skövde. Programmet kommer att innehålla förinspelade klipp och segment som pågår under programmets gång som programpunkten "gör om mig".

– Det kommer att vara ett inslag där en person blir omstylad. Olika frisörer och företag kommer att vara med och hjälpa till vid varje program, säger Jonna Nyberg.

Artikeltaggar

Alma LindströmArena SkövdeJohanna BeijbomJonna NybergMusikNöje/KulturNyheterSkövdeSkövdevillan

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.