Hoppa till huvudinnehållet

Sätra Bruks herrgård har stängts

Publicerad:
Sätra Bruk har drabbats hårt av pandemin. Restaurang, hotell och konferensverksamheten har tvingats stänga.
Sätra Bruk har drabbats hårt av pandemin. Restaurang, hotell och konferensverksamheten har tvingats stänga. Foto: Jesper Sydhagen

Sätra Bruks herrgård, nordväst om Undenäs, har varit stängd sedan 1 april.

Möjligheterna att öppna verksamheten igen ska utredas, uppger platschefen Anders Karlbom.

Sätra Bruk ägs av Stiftelsen Allmänna Barnhuset, som arbetar för att stärka utsatta barn. På ägorna bedrivs skogsbruk och vattenkraftverk. Dessutom arrenderar man ut jordbruk och hyr ut fastigheter.

Även restaurang, hotell och konferens är viktiga inkomstkällor som bekostar stiftelsens arbete, men dessa verksamheter har varit stängda i två månader. På grund av covid-19 avbokades allt inom i stort sett ett par veckor.

Annan verksamhet?

Stängningen är inte permanent, meddelar platschefen Anders Karlbom, som fått uppdraget att utreda möjligheten att öppna igen eller undersöka om det ska bli annan verksamhet i lokalerna.

– Analysen som man måste göra i sådana här tider är huruvida vi kan få en lönsam verksamhet inom en överskådlig tid så att vi kan lämna ett överskott till arbetet för utsatta barn i Sverige, säger han.

Anders Karlbom säger att det finns flera olika alternativ, men att utredningen ännu inte påbörjats eftersom stängningsarbetet upptagit mycket av tiden.

Bokningar avbokas

Alla som bokat en hotell- eller konferensvistelse på herrgården avbokas kostnadsfritt, och kunderna behöver inte själva göra något för att avboka, informerar Sätra Bruk på sin hemsida.

Övrig verksamhet som bedrivs av Sätra Bruk AB så som skogsbruket, vattenkraften och jordbruket kommer fortsätta drivas som vanligt.

Sätra Bruk har drabbats hårt av pandemin. Restaurang, hotell och konferensverksamheten har tvingats stänga.

Artikeltaggar

CoronavirusetNyheterUndenäs

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.