• idag
  5 juli
  16°
  • Vind
   10 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  6 juli
  16°
  • Vind
   7 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.1 mm
 • tisdag
  7 juli
  16°
  • Vind
   8 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  8 juli
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  9 juli
  17°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm

Något fler patienter intensivvårdas för covid-19 på Skas

Nyheter | Coronaviruset
PUBLICERAD:
32 personer får vård på Skaraborgs sjukhus för covid-19.
Foto: Roland Svensson
Under lördagen redovisar sjukvården i Västra Götalandsregionen ungefär samma antal patienter med covid-19 som under gårdagen.

Skillnaden är bland annat att ytterligare två patienter med positiv covid-19 får intensivvård på Skaraborgs sjukhus, Skas. Lördagens siffror visar att antalet inneliggande patienter i Skövde är 32 personer varav 9 vårdas på IVA.

Inom regionen i övrigt ser det ut som följande: NU-sjukvården 39 personer varav 5 på IVA, Sahlgrenska Universitetssjukhuset 148 personer varav 40 på IVA, Sjukhusen i Väster 21 personer varav 4 på IVA samt Södra Älvsborgs sjukhus 45 personer varav 6 på IVA.

Den 29 maj fanns det totalt 5 574 personer som testats positiva för covid-19 i regionen. Antalet fall i Sverige är nu uppe i 37 113 där hittills 4 395 personer har avlidit till följd av covid-19, enligt folkhälsomyndighets uppdatering den 30 maj.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.