Hoppa till huvudinnehållet

Två anhållna misstänkta för mordbrand

Publicerad:
Två män sitter anhållna misstänkta för grov mordbrand vid Kungsgrillen.
Två män sitter anhållna misstänkta för grov mordbrand vid Kungsgrillen. Foto: Per Warvlin

Två män har delgivits misstanke om att vara skyldiga till grov mordbrand vid Kungsgrillen i Mariestad.

– Gripandet skedde i tisdags morse på en annan ort, säger Johan Frealdsson, chef för utredningsgruppen vid Mariestadspolisen.

Utredningen kring mordbranden, som sköts av Mariestadspolisen, har pågått under en längre tid. Polisen har förhört en hel del personer och har nu gripit två män.

Gripandet har inte skett i Mariestad - utan på annan ort. Efter förhör blev männen anhållna.

"Det finns personer som gjort iakttagelser"

– Vi kan inte berätta om vad som ligger bakom gripandet eftersom utredningen är inne i ett mycket känsligt skeende, förklarar Johan Frealdsson som heller inte vill kommentera i vilken ålder de gripna männen är.

Knappt om tid

Larmet från Kungsgatan kom in runt klockan 01 på måndagen den 9 mars. Ovanför gatuköket fanns bostäder som fick utrymmas och räddningstjänsten - som var på plats med tre styrkor - lyckades rädda byggnaden.

– Enligt räddningstjänsten var byggnaden tre minuter från att vara övertänd, förklarade fastighetsägaren Anders Berglöw efter brandnatten.

Branden hade ett snabbt förlopp, men byggnaden kunde räddas.
Branden hade ett snabbt förlopp, men byggnaden kunde räddas. Foto: Per Warvlin

Ingen skadad

På grund av rökskador kunde berörda personer inte återvända hem under natten. Samtliga fick ersättningsboende ordnat.

Ingen person behövde föras till sjukhus i samband med branden, men det fanns stor risk att någon kunde ha omkommit.

Dagen efter branden genomfördes en teknisk undersökning med brandhund. Polisen har inte någon gång avslöjat vad undersökningen gav för resultat.

– Vi har jobbat med det här ärendet längre, vilket lett till gripandet av männen. De kommer nu att förhöras vidare om misstankarna, säger Johan Frealdsson.

Inom några dagar kan det bli tal om eventuella häktningsförhandlingar i tingsrätten. Grov mordbrand kan ge två till åtta års fängelse.

Artikeltaggar

AnhållnaBrott & blåljusMordbrandPolisen

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.