Hoppa till huvudinnehållet

Bluff-sms från falsk avsändare

Publicerad:
Varning för falska sms från Telia. Det handlar om bedragare som vill lura till sig pengar.
Varning för falska sms från Telia. Det handlar om bedragare som vill lura till sig pengar. Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Den senaste tiden har flera personer fått bluff-sms i sina mobiltelefoner som ska komma från "Telia". Det är bara ännu ett sätt för bedragare att lura till sig pengar.

Det handlar om bluffmejl, sms och falska kundundersökningar som ger intryck av att komma från Telia. Dessa kan se förhållandevis äkta ut med Telias logotyp och Telia-liknande e-postadresser som avsändare.

Telia informerar om vad det kan vara för bedrägeriförsök.

Den vanligaste typen av bluffmejl handlar om en påstådd dubbelbetalning av en faktura, där du som kund uppmanas att fylla i dina kontouppgifter i en länk.

Telia uppmanar dig att genast radera ett bluffmejl utan att klicka på några länkar. Lämna heller inte ifrån dig några person- och/eller kontouppgifter. Detta är försök till ”nätfiske” eller phishing som det också kallas.

Artikeltaggar

Brott & blåljusförsök till bedrägeriSkaraborg

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.