Hoppa till huvudinnehållet

Läst: Hemma. Vättern. Tiveden. – Folke Dahlbergs landskap

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Hemma. Vättern. Tiveden. – Folke Dahlbergs landskap

Anders Åkerberg & Jonas Modig

Omslagsbilden tagen av Anders Åkerberg är fin, även hans andra fotografier. Men de många bilderna på en och samma sak är för mycket. De kunde ha skippats till förmån för flera äldre fotografier som är mycket vackra och historiskt intressanta.

Förordet består av väldigt mycket text och, i jämförelse med resten av boken, för få bilder. Det är för kompakt för att locka till läsning. Att lätta upp med bilder hade varit toppen. Kanske några rader om Tiveden, Vättern och Göta kanal som i avslutande faktadelen som är mycket läsvärd.

Boken saknar en röd tråd, därför känns den rörig. Kartor utan beskrivningar är bara ett exempel på vad som kunde ha gjorts bättre.

Artikeltaggar

FotograferingLitteraturTivedens nationalparkVättern